A szlovák hatóságok kiadták Ukrajnának az elfogott Vladimir G.-t

hirek.sk | TASR 2018. november 27., 17:00

A szlovák hatóságok kiadták Ukrajnának az elfogott Vladimir G.-t. A rendőr-főkapitányság különleges alakulata az Interpollal együttműködve szállította el az ukrán férfit hétfőn (11. 26.) – tájékoztatott a rendőrség a közösségi oldalán.

Fotó: facebook/PolíciaSR

„A magyar állampolgársággal is rendelkező ukrán férfi egy másik néven élt két évig Kelet-Szlovákiában. Az igazságügyi miniszter 2018 novemberének elején döntött úgy, hogy kiadja a férfit Ukrajnának" – árulta el a rendőrség.

A férfit, akinek Kassán van az állandó lakhelye, a szlovák rendőrség vette őrizetbe az Interpol Kijev kérése alapján. Vladimir G. június 18. óta volt előzetes letartóztatásban, kiadatását Ukrajna július 20-án kérvényezte.

Az elfogatóparancsot egy ukrán bíróság adta ki Vladimir (Volodymyr) G. ellen. A férfit szándékos testi sértés, halálos fenyegetés, illegális fogva tartás, túszejtés, gengszeterizmus, terrorizmus, hivatalos személy elleni támadás és más bűncselekmények gyanúja miatt körözik.

Az eddig feltárt információk szerint Vladimir G. 2014-ben és 2015-ben több társával együtt működtetett egy bűnbandát, amely különösen súlyos bűncselekmények sorozatát követte el Ukrajna területén. Erről Milan Filičko, a Kassai Kerületi Ügyészség szóvivője tájékoztatott júniusban.

A férfit legfeljebb 15 évre ítélhetik. Vladimir G. letartóztatása után tagadta a vádakat, és azt állította magáról, hogy újságíró.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS