A szerdai tűzesetet követően ismét megnyílt a pozsonyi karácsonyi vásár

hirek.sk | TASR 2018. november 29., 15:52

A szerdai tűzesetet követően csütörtökön ismét megnyílt a pozsonyi karácsonyi vásár a Fő téren és a Ferenciek terén.

Tűzoltás Fotó: TASR

„A standok ismét megnyitottak és a rendes nyitvatartási idővel folytatódik a vásár” – tájékoztatott a pozsonyi magisztrátus. Frissítőket délelőtt 10 órától este 10 óráig árusítanak, az ajándéktárgyakat árusító és jótékonysági standok pedig este 8-ig tartanak nyitva.

A tüzet, amely szerdán (11.28.), 15:30 után keletkezett a Fő téren, és átterjedt a szomszédos épületre is, a propán-bután gázpalackok felrobbanása okozta. A tűzben egy személy megsérült. A keletkezett kár összege az előzetes becslés szerint meghaladja a 200 000 eurót.

A stand, amelyben szerdán délután tűz ütött ki, nem tartozik a fővárosi karácsonyi vásárhoz. Erről Zuzana Onufer, Pozsony város szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget szerdán. A stand tulajdonosai állítása szerint nem kötöttek bérleti szerződést a fővárossal, és nem folyamodtak közterület-használati engedélyért sem. Hozzátette: az ilyen szerződés tartalmazza a tűzvédelmi és biztonsági előírásokat, melyeket a szerződő félnek kötelessége betartani.

Matúš Vallo, Pozsony újonnan megválasztott polgármestere nem érti, mit keresett a Fő téren, a karácsonyi vásáron egy olyan stand, amely nem volt része a vásárnak, és a tulajdonosai nem kötöttek bérleti szerződést, és nem folyamodtak közterület-használati engedélyért sem.

„Feltételezem, a jelenlegi városvezetés mielőbb magyarázatot ad, hogyan történhetett a város részéről ilyen fatális kötelességmulasztás” – nyilatkozta tegnap Vallo, aki december 7-én veszi át a főváros vezetését a leköszönő főpolgármestertől, Ivo Nesrovnaltól.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS