A Speciális Ügyészi Hivatal vádat emelt Vadala ellen

hirek.sk | TASR 2018. május 18., 16:06

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze csütörtökön vádat emelt a bazini (Pezinok) Specializált Büntetőbíróságon Antonino Vadala olasz állampolgár ellen, aki korábban Kelet-Szlovákiában tevékenykedett. Az olasz vállalkozót az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértésére tett kísérlettel, valamint támogatási csalás kísérletével vádolják. A TASR hírügynökséget Jana Tökölyová, az ÚŠP szóvivője tájékoztatta pénteken.

Fotó: TASR

A vádirat szerint a Bio-Finiš, s.r.o. cég, melynek a vádlott volt az ügyvezető igazgatója, 2009-ben csaknem 120 000 euró összegű uniós támogatást próbált meg kicsalni az Agrárkifizető Ügynökségtől (PPA). A vádlott hamisan nyilatkozott arról, hogy teljesítette a gazdáknak nyújtandó támogatás feltételeit, illetve az ezzel összefüggő kötelezettségeket.

Amennyiben kifizették volna a támogatást, az Agrárkifizető Ügynökséget csaknem 120 000 eurós kár érte volna. Ebből csaknem 109 000 eurót tett volna ki az Európai Mezőgazdasági Garanciaalap és az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által nyújtott támogatás, és több mint 11 000 eurót a szlovák állami költségvetésből nyújtott dotáció.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS