A Smer-SD Denisa Sakovát jelöli belügyminiszternek

hirek.sk | TASR 2018. április 24., 11:49

Denisa Saková lesz az új belügyminiszter.

Fotó: TASR

Kaliňák korábbi jobbkeze, Denisa Sakovát nevezik ki belügyminiszternek. Az új tárcavezetőt kedden délután fogadja Andrej Kiska államfő a Grassalkovich palotában - közölte a TASR hírügynökség. 

Az, hogy Saková lép a múlt héten lemondott Tomás Drucker helyébe, nem érhette meglepetésként a közvéleményt. Saková eddig államtitkárként dolgozott a belügyminisztériumban.

Fico, a SMER-SD elnöke rövid nyilatkozatában kifejtette: Egyértelmű döntésre jutott a SMER-SD. Olyan embert javaslunk, aki bírja a teljes bizalmunkat és professzionálisan leküzdi majd a tárca kihívásait. Denisa Saková a SMER-SD pártjának jelöltje lesz, akiben bízunk és aki képes lesz irányítani a tárcát.

Valószínűleg csütörtökön nevezi ki Andrej Kiska az új belügyminisztert. Ezt Denisa Saková, a poszt városmányosa jelentette ki, miután találkozott az államfővel.
Konstruktív megbeszélést folytattunk a köztársasági elnök úrral, mely során többek közt a medializált eseményekről esett szó. Úgy gondolom, elég tapasztalatom van ahhoz, hogy megfelelően irányítsam a belügyminisztériumot, ugyanakkor arra kérem a médiát, hogy csak a konkrét lépéseim után értékeljék a munkámat

- mondta Saková.

0 HOZZÁSZÓLÁS