A rendőrség nem foglalkozik a Peter Šufliarsky és Marian K. közötti üzenetváltással

hirek.sk | TASR 2019. július 18., 13:10

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója nem fogja kivizsgálni a Peter Šufliarsky ügyész és Marian K. vállalkozó közötti üzenetváltást. Utóbbit azzal gyanúsítják, hogy ő rendelte meg Ján Kuciak újságíró meggyilkolását.

Fotó: TASR

Erről az Aktuality.sk portál tájékoztatott csütörtökön. Az információt Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője is megerősítette.

A rendőrség tájékoztatása szerint a NAKA korrupcióellenes egységének nyomozója azért vetette el az ügyet, mert nincsenek olyan bizonyítékok, amelyek arra utalnának, hogy bűncselekmény, szabálysértés vagy fegyelmi vétség történt.

A főügyész korábbi első helyettese, Peter Šufliarsky és Marian K. üzenetváltása a Kuciak-gyilkosság ügyiratából szivárgott ki. Miután az információ nyilvánosságra került, Šufliarsky távozott a főügyész-helyettesi posztról, de továbbra is az ügyészségnél dolgozik. Korábban megerősítette, hogy 2017 januárja és júliusa között kommunikált a vállalkozóval. Šufliarsky szerint a válaszai „udvariasságról és professzionalitásról” tanúskodtak.

0 HOZZÁSZÓLÁS