A rendőrség megerősítette: adócsalás miatt is eljárás indult Marian K. ellen

hirek.sk | TASR 2018. október 18., 11:33

Az előzetes letartóztatásban lévő Marian K. ellen adó- és biztosítási csalás ügyében is eljárás indult a pozsonyi Five Star Residence komplexumban lévő lakóingatlanok átruházásával összefüggésben. A rendőrség hivatalosan is megerősítette az információt a közösségi oldalán. Az ügyben a megbízott nyomozó kedden (10.16.) indított eljárást négy személy ellen.

Marian K.
A pénzügyőrség nyomozója még 2016 júniusában indított büntetőeljárást az ügyben. Egy cég 1 euróért (az ár az áfát is tartalmazta) adott el Marian K. vállalatának 17 lakást és három nem lakáscélú helyiséget. Az eladó cég ügyvezető igazgatója Peter Z. volt, aki ellen szintén eljárás indult.

Később ugyanez a cég 14 további lakást és két nem lakáscélú helyiséget is egy euróért adott el egy másik vevőnek, Viliam G.-nek. 2018 júliusában a pénzügyőrség nyomozója ez utóbbi esettel összefüggésben is büntetőeljárást indított adó- és biztosítási csalás gyanújával.

A negyedik gyanúsított Jana Š., aki egy brit céget képviselt, amelyre az említett ingatlanok zálogjogát írták. A zálogjogot a több mint 36 millió euró értékű követelésengedményezési szerződések megkötése indokolta.

Peter Z. a rendőrség szerint tudatában volt, hogy az átruházott ingatlanok összértéke csaknem 17 millió euró, ő viszont mindössze 2 euróért adta el őket. Az eladó cég képviselőjeként ekképpen több mint 3 millió euró adót csalt el, ami a teljes ár (17 millió euró) 20%-a. Az adásvételi szerződéseket 2011. október 19-én tüntette fel az adóalapban.

Adó- és biztosítási csalás miatt héttől tizenkét évig terjedő börtönbüntetés szabható ki. Marian K. más gazdasági jellegű bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásban van, a többi gyanúsított szabadlábon védekezhet.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS