A rendőrség ismét nagy nyomás alatt van

hirek.sk | TASR 2018. november 14., 09:57

A média ismét hatalmas nyomást gyakorol a rendőrségre – jelentette ki Denisa Saková belügyminiszter kedden Besztercebányán, arra reagálva, hogy a médiában információk jelentek meg a Tisztességes Szlovákia ügyével kapcsolatban.

Fotó: TASR

„Belügyminiszterként sosem avatkoztam bele a nyomozásokba, továbbra sem fogok. Tisztában vagyok azzal, hogy ez az én felelősségem is, ezért elvárom a kollégáimtól, hogy továbbra is a törvénnyel összhangban végezzék a munkájukat" – mondta Saková, hozzátéve, hogy a rendőrség ügyébe a politikának nem lenne szabad beleszólnia.

„A rendőrségnek minden feljelentést ki kell vizsgálnia, akárki is tette, akárki ellen. Bízom a bűnüldözési szervekben, akik folyamatosan bizonyítják, hogy magas szintű munkát végeznek" – hangsúlyozta Saková.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) megvizsgálja a korrupciós bűncselekmények gyanújával tett névtelen feljelentést, amely a Tisztességes Szlovákiáért tüntetések szervezőit érinti. A névtelen feljelentés szeptember 10-én érkezett a rendőrségre.

A megbízott nyomozó beidézte azokat a személyeket, akiket a büntetőfeljelentés értelmében kihasználtak, vagyis bizonyos szempontból megkárosítottak.

Milan Lučanský rendőrfőkapitány azt nyilatkozta, hogy az ügyről a médiából értesült kedden, majd ezt követően felvette a kapcsolatot a nyomozóval, hogy tisztázzanak bizonyos részleteket. Azt is elárulta, hogy a névtelen bejelentést egyenesen a NAKA vezetőjének küldték el, aki a jelentés megvizsgálása után átadta az ügyet a korrupcióellenes egységnek. Lučanský szerint a szervezők kihallgatása ügyvéd jelenlétében történt, és azt a célt szolgálta, hogy a nyomozó további információkat szerezzen, amelyek alapján aztán eldönti, hogy ejti-e az ügyet, vagy pedig vádat emel.

„Minden a szokásos módon, törvényes keretek között folyik. Rendőrfőkapitányként nem szólok bele a dolgok menetébe, arra itt van a felügyelő ügyész. Minden úgy halad, ahogy más ügyeknél is szokott" – tette hozzá Lučanský.

0 HOZZÁSZÓLÁS