A rendőrség is készül a tanévnyitóra

hirek.sk | TASR 2018. szeptember 02., 15:45

Szeptember 3-án, az új tanév kezdőnapján emelt számú járőr teljesít szolgálatot az iskolák környékén - tájékoztatott Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Fotó: TASR

„Az akció célja elsősorban a diákok biztonságának felügyelete, de szükség esetén a megemelkedett forgalmat is irányítani fogják a kollégák” - mondta el a szóvivő. A tanévnyitó napján nemcsak a közlekedési, de a vasúti, az idegenrendészeti és az általános szolgálatot teljesítő járőrök száma is magasabb lesz az egyébként megszokottnál.

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy az iskolaév alatt magasabb a gyerekekkel történő balesetek száma. Ezért kérik a szülőket, hogy egyrészt ők maguk szolgáljanak a gyerekeknek jó példával, másrészt tanítsák meg a kisebbeknek a közlekedés alapszabályait. Fontos tudniuk, hogy az úttestre csak akkor lépjenek, ha előtte körülnéztek, nem közeledik-e jármű, hogy parkoló járművek közül ne lépjenek hirtelen az úttestre, mert magasságuk miatt nem látják őket a sofőrök, és sose lépjenek a tilos jelzés ellenére a zebrára.

„Lehetőség szerint ajánljuk a szülőknek, hogy az iskolában kezdő gyerekek esetében előbb járják végig közösen az otthonuk és az iskola közti utat, hogy azt később a lurkó is ismerje. Jó lenne, ha a szülők néhány alapvető útjelző táblát is megmutatnának a gyerekeknek” - mondta el a szóvivő.

Felhívta egyben a járművezetők figyelmét, hogy a következő időszakban figyelmesebben vezessenek, mivel az iskolai év alatt sokkal nagyobb a közutakon mozgó diákok száma, akik sokszor hirtelen lépnek az útra, és gyakran figyelmetlenek.

0 HOZZÁSZÓLÁS