A rendőrök megmentették egy 15 éves lány életét

hirek.sk | TASR 2019. március 05., 10:39

A losonci járásbeli Füleken egy 15 éves lány akart kiugrani egy régi ház erkélyéről, de Dominik Kardáč főtörzsőrmester és Marian Murín hadnagy közbelépése megmentette az életét.

Az életmentő rendőrök Fotó: Policia.sk

Ha a lány kiugrott volna az erkélyről, súlyos sérüléseket szenvedett volna, rosszabb esetben pedig akár meg is halhatott volna, mivel az erkély körülbelül hat méter magasan található.

„A füleki rendőrségre február végén kétségbeesett bejelentés érkezett egy nőtől, aki elmondta, hogy a lánya nem jött haza. Reggel elment iskolába, tanítás után elindult az iskolából, és még estére sem ért haza” – magyarázta a szóvivő azt is hozzátéve, hogy a járőrök azonnal megkezdték a lány keresését.

„Körülbelül 20 perccel a bejelentés beérkezése után, egy öreg, lakatlan házban megtalálták a lányt. A második emeleti erkélyen állt, átmászta a korlátot, és azt kiabálta, hogy meg akarja ölni magát. A rendőrök győzködése ellenére is le akart ugrani” – mondta a szóvivő.

Miután nem sikerült meggyőzni a lányt, a rendőrök odaugrottak hozzá, megragadták a kabátját, és visszahúzták a korlát másik oldalára.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS