A publicista szerint Kočner pénzsóvár, de nem buta

hirek.sk | TASR 2018. október 06., 12:51

Juraj Hrabko publicista, aki rendszeresen kifejti véleményét a Tablet TV vitaműsorában a heti belpolitikai aktualitásokról,  Marian Kočner vállalkozóról azt mondta: az ő nagy szerelme a pénz, de soha nem volt buta, aki meggondolatlanul cselekedett volna.

Juraj Hrabko

Erről annak kapcsán beszélt, hogy a vállalkozót összefüggésbe hozták a Ján Kuciak és jegyese ellen elkövetett gyilkosság megrendelésével. Mint megjegyezte, egyelőre feltevésekről és nem bizonyított tényekről van szó. „Kizárni persze nem lehet – mondta –, de számomra nem úgy tűnik.”

Marian Kočner egészen más okból van vizsgálati fogságban és ezügyben még folyik a nyomozás. Arra a kérdésre, hogy kihez kacsolható a vállalkozó: a kormánykoalícióhoz vagy az ellenzékhez, Hrabko azt mondta, hogy Kočner mindkét oldalon ismert embereket, méghozzá a legmagasabb körökből. Mindig a pénz motiválta és ebből előnyt kovácsolt magának. Olyan helyeken voltak kapcsolatai, ahol elsimíthattak sok kellemetlen dolgot.

Hrabko úgy látja a szlovák felső tízezer valóban tíz ezer ember lehet, ők ismerik egymást, ezért nincs sok értelme arra hivatkozni, hogy Kočner ezzel vagy azzal reggelizett, kávézott vagy éppen hosszasan beszélgetett. Robert Ficonak azt a megjegyzését, hogy a rendőrség végleg kizárta a kormányhivatalhoz bizonyos szálakkal kötődő olasz maffia szerepét a kettős gyilkosságban, Hrabko az exkormányfő médiafogásának nevezte. A Kuciak-ügyből sokan igyekeztek politikai tőkét kovácsolni az ellenzéki oldalon, még maga Andrej Kiska államfő is, aki nem is titkolta jövőbeni politikai ambícióit.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS