A publicista kiosztotta a pártokat

hirek.sk | TASR 2018. július 28., 09:08

Juraj Hrabko politikai elemző szerint az elnökjelölteknek számolniuk kell azzal, hogy gyakran lesznek különböző megalapozott vagy konstruált okok miatt a célkeresztben.

Juraj Hrabko
Miroslav Lajčák (Smer-SD) külügyminiszter esetleges elnökjelölésével kapcsolatban elmondta, hogy egész életében a külpolitikával foglalkozott, az olyan kritikákra, amelyek az elnökjelöltekre zúdulnak nincs felkészülve.

Veronika Remišová (OľaNO), aki gyakran bírálja a kormánypártok képviselőit korrupciós ügyeik miatt, maga is célkeresztbe került vagyonnyilatkozatának „hiányosságai” kapcsán. Hrabko szerint a képviselőnőt főleg pártja miatt támadják, amely rendszeresen előjön különböző botrányokkal. Nemcsak a kormánypártoknak, hanem az ellenzéki pártoknak is bögyében van az OľaNO, mivel senkit nem kímél támadásai során.

Néhány szlovák képviselő tervezett krími látogatásáról úgy vélekedett, hogy ez elsősorban az orosz sajtónak jönne kapóra, mivel a szlovák politikusokat nem mint magánszemélyeket, hanem mint parlamenti képviselőket emlegetnék és ezzel a szlovák külpolitikát is kényelmetlen helyzetbe hoznák.

Hrabko kitért a magyar érdekeltségű pártokra és Simon Zsolt tervezett pártalapítására is. Úgy látja, hogy a Most-Híd bárkivel képes együttműködni, de támogatottsága így is a parlamenti küszöb környékén mozog. Simon Zsolt zászlóbontása tovább aprózná a magyarokat és bár még a 3 százalékot sem sikerülne megszereznie (ennyi kellene az állami támogatáshoz), ezért értelmetlen ilyen pártot létrehozni, de ugyanakkor kibuktathatná a másik két tömörülést is. Az MKP parlamentbe való bejutásának esélyeit is problematikusnak látja.

Bugár Béla jelölése az államfői tisztségre egyfajta menekülésnek tűnik, így kívánja magát és a bejutási küszöb környékén sasszézó Most-Hidat akcióképesnek láttatni a választók előtt: „Itt vagyunk és belevágunk.”

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS