A pozsonyi irodavásárlás a Sako-házaspár újabb "csodás" üzlete volt

hirek.sk | TASR 2018. május 04., 15:41

Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter gyanúsan alacsony áron jutott hozzá egy pozsonyi ingatlanhoz. Ezt Igor Matovič, az OĽaNO vezetője közölte a pénteki sajtótájékoztatón. Szerinte ez az eset a bazini ingatlannal és a pozsonyi Panorama City-vel kapcsolatos ügyletekre hasonlít.

Denisa Saková Fotó: TASR

Matovič elutasította a miniszter asszony állításait, melyek szerint azoknak az ingatlanoknak a vásárlása, amelyekről a csütörtöki (május 3.) sajtótájékoztatón beszélt, csupán a volt férjével kapcsolatosak.

A cég teljes egészében házastársi osztatlan közös tulajdon. Bármi is legyen a cég tulajdonában, és bármit is tegyen a cég, az házastársi osztatlan közös tulajdon” – mondta.

Képgalériánk:
Igor Matovič

Matovič szerint a Sako házaspár gyanús ingatlana a pozsonyi Tomášikova utcán van, ahol 2014-ben egy viszonylag új épületben irodahelyiségeket vásároltak. Az összesen 158 négyzetmétert kitevő helyiségeket két parkolóhellyel vásárolták 80 838 euróért.

A Sako házaspár ismét egy csodás üzletet kötött: 510,82 euróért vásárolta négyzetméterét a luxus irodahelyiségeknek egy nagyon jó helyen” – közölte az OĽaNO vezetője.

Elmondása szerint egy másik cég ugyanabban az épületben 1397 eurót fizetett egy négyzetméterért. A Sako házaspár által vásárolt helyiség piaci értéke Matovič szerint 221 107 euró, ami 80 838 eurós vételár esetén 140 269 eurós különbséget, és 174%-os hasznot jelent.

Az OĽaNO vezetője szerint ez az ügylet a bazini ingatlanvásárláshoz hasonlít, amelyről a csütörtöki sajtótájékoztatón beszélt. Szerinte bűncselekményből szerzett pénzek tisztára mosásáról van szó. Matovič ezért ismét lemondásra szólította fel Denisa Sakovát.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS