A politikusok nem vehetik át a bírók feladatkörét

hirek.sk | TASR 2018. szeptember 30., 14:20

Az RTVS 5 perccel 12 óra előtt című politikai vitaműsorában a Kuciak-gyilkosság nyomozásának legújabb fejleményei kapcsán Bugár Béla, a Most-Híd elnöke és Boris Kollár, a Sme rodina ellenzéki tömörülés vezetője egyetértett abban, hogy a politikusok nem vehetik át az ügyészek és a bírók szerepkörét.

Boris Kollár és Bugár Béla Fotó: TASR

Bugár szerint egyáltalán nem mindegy, hogy a politikusok milyen üzeneteket küldenek a polgároknak, és az sem, hogy miről tájékoztat a sajtó. Az újságírók is kételyeket támaszthatnak a rendőrséggel szemben. Negatív információ az is, ha a nyolc őrizetbe vett gyanúsított kapcsán arról cikkeznek, hogy továbbra sem ismertek a megbízók. Elvégre mindenki tudja, hogy ezek csak az első lépések.

Ezután arról beszélt, hogy nem szeretné, ha a kormány úgy viszonyulna a sajtóhoz, mint Lengyelországban vagy Magyarországon. Ezzel kapcsolatban elhatárolódott a legerősebb kormánypárt, a Smer-SD elnökének kijelentéseitől. Mint megjegyezte,

Megmondtam az elnök úrnak, ha közös sajtóértekezletet tartunk, nem akarom, hogy Sorost vagy Soros gyerekeit emlegesse, mert azonnal hátat fordítok és távozom.”

Ezzel szerette volna jelezni, hogy a koalíciós pártok nagyon sokféleképp vélekednek és nem kell mindenben egyet érteniiük. A két politikus nagyra értékelt Milan Lučanský rendőrfőkapitány eddigi munkáját, akinek néhány hónap alatt olyasmit sikerült megvalósítania, ami addig elképzelhetetlen volt. Az új rendőrfőkapitány kinevezésében a két politikus eltérő véleményen van. Kollár szerint továbbra is a belügyminiszternek kellene kineveznie, míg Bugár szerint a kormány által a héten beterjesztett javaslat lenne a célravezető.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS