2019. február 3., 15:07

A nemzeti élelmiszer-katalógusból ajánlott vásárolni a miniszter szerint

Az étkezdék és éttermek üzemeltetői a biztonságos élelmiszerek listáját találják meg ebben a katalógusban - éppen csak nem működik.

Gabriela Matečná
Fotó: TASR

 

Gabriela Matečná mezőgazdasági miniszter a minket is elért lengyelországi húsbotrány miatt az állami intézmények étkezőinek és iskoláknak azt tanácsolja, hogy az úgynevezett nemzeti élelmiszer-katalóguson keresztül szerezzék be a húsokat. Az étkezdék és éttermek üzemeltetői biztonságos élelmiszerek listáját találják meg ebben a katalógusban.
  
Ezt a rendszert, amelybe az állam már legalább 900 ezer eurót fektetett, eddig szinte senki sem használta.

Martin Fecko a mezőgazdasági tárcától elmondta: a katalógusról eddig összesen 450 euróért vásároltak, ebből a minisztérium 12 euróért vásárolt szalonnát.

Emellett az 58 terméket tartalmazó kínálatból 50 az italok kategóriájába tartozott – a hús, amelynek beszerzését a miniszter ebből a katalógusból javasolja, hiányzik a listáról.

Kérdéses az is, hogy az aktuális listán feltüntették-e már a terméket, ugyanis a nemzeti élelmiszer-katalógus honlapja már legalább két napja nem elérhető - tudta meg az Aktuality.sk.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.