2018. szeptember 11., 12:08

A rimaszombati múzeumban kiállítás nyílt az ásványokról és kristályokról

A rimaszombati Gömör-kishonti Múzeumban Ásványok nagyító alatt néven nyitottak kiállítást, amely a Szlovákiában, Csehországban és a világ más területein található ásványok és kristályok széles palettáját mutatja be. A kiállítás szerzői Peter Ledvák és Stanislav Levendovský, a kassai Kelet-szlovákiai Múzeumból.

asvany-kvarc.jpg
Fotó: archívum

„A kiállítás célja, hogy az élettelen természet sokszínűségét annak teljes szépségében mutassuk be. Olvasmányos ismertetőkön keresztül ismertetjük az ásványok előfordulási helyeit és alapvető alakjait. Továbbá ismereteket és magyarázatokat közlünk arról, hogy ezek miért olyan sokfélék és szimmetrikusak” – jelezték a kiállítás szervezői.

Hozzátették: a kiállítás külön foglalkozik a kvarcok sokféle fajtájával, az ametiszttel vagy a füsttopázzal, de az opál és az achát sokszínűségével is, mindemellett pedig az arany kinyerésének a módját is bemutatja.

A kiállítást 2019. január 31-ig lehet megtekinteni.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.