HIRDETÉS

A Most-Híd előre hozott választásokról akar tárgyalni

hirek.sk 2018. március 12., 23:09
POZSONY. Véget ért a Most-Híd Országos Tanácsának ülése. A párt vezetősége előbb a koalíciós partnerekkel közölte döntését, mire kapott egy ajánlatot, amit az OT újból megtárgyalt. Végül Bugár Béla pártelnök közölte, a Most-Híd előre hozott választásokról akar tárgyalni a Szlovák Nemzeti Párttal.

A Most-Híd képviselői először koalíciós partnereiket, az Irány-Szociáldemokráciát (Smer-SD) és a Szlovák Nemzeti Pártot (SNS) tájékoztatják döntésükről.

„Először tájékoztatjuk a partnereinket. Nem önökön keresztül üzenem meg nekik az eredményt” – mondta a sajtó munkatársainak Bugár Béla, a Most-Híd elnöke útban a kormányhivatal felé. Azt ígérte, amint visszatér, tájékoztat pártja döntéséről.

Ismét tanácskozik a Most-Híd

Ismét tanácskozik a Most-Híd Országos Tanácsa, továbbra sem tudni, kilép-e a párt a koalícióból. A tanácskozás azt követően vette ismét kezdetét, hogy a párt vezetősége visszatért a kormányhivatalból, ahol a Smer-SD-vel és az SNS-szel találkoztak, s tájékoztatták őket az OT eddigi tárgyalásának eredményeiről.

A pártközpontba való visszatérést követően a Most-Híd vezetése közölte, döntésüket sajtótájékoztató keretében hozzák majd nyilvánosságra. 

A Most-Híd előre hozott választásokat akar

A Most-Híd az előre hozott választásokról szándékozik tárgyalni a Szlovák Nemzeti Párttal. Robert Fico miniszterelnök elutasítja ezt a lehetőséget – közölte Bugár Béla, a Most-Híd elnöke a párt Országos Tanácsának ülését követően.

A Most-Híd Országos Tanácsa megbízta a párt vezetőit, hogy tárgyaljanak az előre hozott választások lehetőségéről. Amennyiben a tárgyalások nem lesznek sikeresek, a párt kilép a koalícióból – jelentette be Bugár. Hozzátette, a cél a parlamentben szükséges 90 szavazat biztosítása ahhoz, hogy a törvényhozás megszavazza a választási időszak lerövidítéséről szóló alkotmánytörvényt.

Bugár elmondta, pártjában, amelynek „nem négy, nem 160, hanem több mint 6000 tagja van”, az OT dönt a járási szervek ajánlása alapján. „Ez folyt az elmúlt héten, míg mások visszaéltek az emóciókkal” – fogalmazott a pártelnök.

A vegyes párt két koalíciós partnere, a Smer-SD és az SNS egyelőre nyilvánosan nem véleményezték Bugárék döntést.

Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS