A miniszterek közül Sólymos László keresett tavaly a legjobban

hirek.sk | TASR 2019. július 02., 19:55

A kormány tagjai közül tavaly Sólymos László (Most-Híd) környezetvédelmi miniszter kereste a legtöbb pénzt, az éves összbevétele 332 322 euró volt.

Fotó: TASR

A második legjobban kereső miniszter 2018-ban Peter Gajdoš (SNS), a védelmi tárca feje volt 72 758 eurós összbevétellel. A harmadik helyen Peter Kažimír volt pénzügyminiszter áll, aki összesen 69 487 eurót keresett tavaly. Őt Richard Raši (Smer-SD), a beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes követi 59 036 eurós jövedelemmel.

A felsorolt adatok az egyes politikusok vagyonbevallásaiból származnak, melyeket a parlament weboldalán tettek közzé.

Sólymos köztisztviselőként 39 322 eurót keresett 2018-ban. Éves jövedelmének legnagyobb részét, 293 000 eurót az osztalékokból származó nyeresége tette ki, illetve eladott egy telket is. Más bevételeket nem tüntetett fel. A házastársi osztatlan közös tulajdon kategórián belül egy Pozsony-óvárosi (Bratislava-Staré Mesto) lakást, egy házat, egy oroszvári (Rusovce) kertet és telket, valamint egy Sukošanban (Horvátország) található lakást vallott be. A minimálbér összegének 35-szörösét meghaladó értékű ingóságok között más mellett banki megtakarításait, egy márkás karórát és a részvényeit tüntette fel.

A kormánytagok közül a legkevesebbet Ľubica Laššáková (Smer-SD) kulturális miniszter kereste, összesen 28 764 eurót. Más jövedelmeket nem tüntetett fel.

Ennél valamivel magasabb volt Gál Gábor (Most-Híd) igazságügy-miniszter jövedelme. Állami tisztsége ellátása által 33 228 eurót keresett tavaly.

A vagyonbevallása szerint több galántai (Galanta) ingatlannak is a társtulajdonosa, továbbá két apartmanja is van a horvátországi Sukošan községben. A minimálbér összegének 35-szörösét meghaladó értékű ingóságok között például egy vadászfelszerelést, egy karórát, értékpapírokat, két autót és különféle társasági részesedéseket tüntetett fel.

0 HOZZÁSZÓLÁS