A miniszter szerint találnak új üzemeltetőt a Falck helyett

hirek.sk | TASR 2019. július 16., 20:00

Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügy-miniszter tiszteletben tartja a Falck társaság döntését, miszerint befejezi a mentőegységek működtetését Szlovákiában. Kalavská szerint a mentőállomások nem maradnak üzemeltető nélkül ezután sem.

Fotó: TASR

Arra a kérdésre, hogy a cég távozásának lesz-e negatív hatása a páciensekre, azt válaszolta, hogy még korai erről beszélni. Úgy véli, nem lesz gond, és egyik állomás sem marad üresen.

A Falck társaság a 2020-ig érvényes licenc lejárta után nem üzemeltet tovább egészségügyi mentőállomásokat (ZSS) Szlovákiában, és nem is fog újra pályázni a licencért.

A Falck Szlovákiában összesen 107 egészségügyi mentőállomást (ZSS) működtet, ebből 27 sürgősségi, orvossal működő mentőállomás (RLP), 80 pedig sürgősségi egészségügyi állomás (RZP). A cég által üzemeltetett mentőállomások hálózata az ország területének 39 százalékát fedi le, részben a dél-szlovákiai régiót is. A Falck társaság alkalmazásában álló mentősök évente csaknem 150 ezer bevetésen vesznek részt. A cégnél több mint 1400, zömében egészségügyi alkalmazott dolgozik.

A társaság emellett rendelőintézeteket is működtet, egészségügyi közlekedési szolgáltatásokat nyújt és ipari tűzvédelemmel is foglalkozik. Az illetékesek szerint ez utóbbi tevékenységeket nem fogja befolyásolni a döntés.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS