2018. december 6., 14:13

A miniszter a zsebébe nyúl és fizet

Sólymos László (Most-Híd) környezetvédelmi miniszter tiszteletben tartja az összeférhetetlenségi bizottság döntését. A bizottság háromhavi fizetésének megfelelő összegű pénzbírságot rótt ki rá a 2017-es vagyonbevallásában szereplő szabálytalanságok miatt. A büntetést kifizeti és elnézést kér, jelentette be Sólymos a közösségi oldalán.

solymos-laszlo.jpg

A miniszter azzal követett el szabálytalanságot, hogy nem tüntette fel a tulajdonrészét a Slomik cégben.

„Bár az osztalékot becsületesen feltüntettem, a bevallás másik részében figyelmetlenségből kihagytam a társaságot. Ez a cég egyébként nem áll és sosem állt üzleti kapcsolatban az állammal. Ám az ilyen tévedésekért is vállalni kell a felelősséget és férfiasan kell hozzáállni. A bizottság döntését teljes mértékben tiszteletben tartom, a bírságot kifizetem, a figyelmetlenségért pedig nyilvánosan elnézést kérek” – írta a miniszter.

A szabálytalan vagyonbevallás miatt megbüntették Lucia Ďuriš Nicholsonovát (SaS), a parlament alelnökét is, aki nem tüntette fel, hogy Selmecbányán van egy nyaralója, továbbá Veronika Remišovát, az OĽaNO frakcióvezetőjét, aki a pribilinai hétvégi házát felejtette ki a vagyonnyilatkozatából.

Háromhavi fizetésének megfelelő összegű büntetés fenyegeti Miroslav Lajčák (Smer-SD-jelölt) külügyminisztert is, aki a vagyonbevallásában nem tüntette fel, hogy egy berkenyédi ház társtulajdonosa.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.