A májusi EP-választás több mint tíz millió eurónkba kerül

hirek.sk | TASR 2019. február 20., 14:41

Csaknem 10,2 millió euróba fognak kerülni Szlovákiában a májusi európai parlamenti választások.

Fotó: ma7.sk

A Belügyminisztérium költségvetéséből 8 687 175 eurót, a Statisztikai Hivatal költségvetéséből pedig 1 494 750 eurót fordítanak erre a célra. Ez a 2019-es európai parlamenti választás szervezési és technikai oldalának biztosításáról szóló javaslatból derül ki, melyet szerdai ülésén hagyott jóvá a kormány.

A belügyi tárca által biztosított összegből térítik a választási bizottságok tagjainak és jegyzőkönyvvezetőinek a munkadíját, továbbá a szavazólapok, az iránymutatók és tájékoztató jellegű anyagok, valamint a választási nyomtatványok kinyomtatásának költségeit.

A maradékból a választási bizottságok tevékenységét és a szavazóhelyiségek felszerelését biztosítják, továbbá a közrend fenntartását a választások napján. A Statisztikai Hivatal által biztosított összeget a választások eredményeinek feldolgozására fordítják.

Szlovákiában május 25-én kerül sor az EP-választásra, a lakosok 14 képviselőt választhatnak. Szlovákia területén az EP-választásokon részt vehet minden szlovák állampolgár, illetve az összes többi uniós tagállam állampolgára is, ha állandó lakhellyel rendelkezik az országban. Az EP-képviselőket öt évre választjuk.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS