2019. március 9., 15:55

A köztársasági elnök dolga, hogy nyugtassa a társadalmat

A köztársasági elnöknek az a dolga, hogy enyhítse a viszályokat és ne hergelje az embereket. Maroš Šefčovič pedig pont ilyen diplomatikus személyiség, akire Szlovákiának szüksége van - fejtette ki véleményét Ľuboš Blaha, a parlament európai ügyek bizottságának smeres elnöke az állami televízió Szombati dialógusok című műsorában.

Ľuboš Blaha Igor Matovič
Fotó: TASR

„Amikor a múlt évben a társadalom teljes megdöbbenéssel figyelte a Ján Kuciak és menyasszonya gyilkossága körüli történéseket, Andrej Kiska köztársasági elnök arra biztatta az embereket, hogy gyűlöljék meg és verjék szét az akkori kormányt” - mondta Blaha, aki szerint ezt nem tehette volna meg az államfő, függetlenül a saját kormányt illető véleményétől.

„Maroš Šefčovič viszont pont az a diplomatikus politikus, akire Szlovákiának szüksége van” - tette hozzá. Véleményt mondott Zuzana Čaputováról is, akivel szerinte zsákbamacskát vesznek az őrá szavazók, hiszen egy liberális fanatikus, aki a homoszexuálisok adoptálását támogatja. „Senki sem tud róla semmit, csak annyit, hogy a múltban aktivista volt, aki valamilyen szemétlerakó elleni harc ügyével dicsekszik” - fejtette ki a Smer politikusa.

Míg Šefčovič megválasztása esetén azonnal belevághatna a nemzetközi nagypolitikába, addig Čaputová, a „bazini aktivista” szégyent hozna az országra

- Blaha szerint.

„Katolikusként is tiszta lelkiismerettel választom Čaputovát, mert Szlovákiának végre új reményre van szüksége” - reagált erre Igor Matovič, az OĽaNO elnöke, aki szerint Čaputová megfelelő jelölt és jó elnök lenne.

„Ne féljünk nőt választani. Sokkal jobb olyan nőt választani, akinek van saját véleménye, még ha azt nem is mindig tudná átvinni államfőként,

mint olyan fasisztákat vagy kommunistákat támogatni, akiknek a Magasságos csak a választások előtt jut az eszükbe” - mondta az OĽaNO elnöke.

Megosztás
Címkék