A közlekedési minisztérium pályázatot ír ki a Kassa-Szepsi vasútvonal használatára

2018. május 14., 12:06
hirek.sk | TASR

A Szlovák Közlekedési, Építésügyi és Régiófejlesztési Minisztérium további vasútvonalak használatát pályáztatná a Zsolna-Rajec vonal után, ezúttal konkrétan a Kassa-Szepsi szakaszról van szó. A hivatalos pályázati kiírás előtt egy évvel, már az Európai Unió hivatalos közlönyében is közzétették a kötelező információt.

vonat - illusztráció
Fotó: TASR

„Olyan vonalakat választottunk, melyek többé kevésbé önállóak. Elsősorban arra figyelünk, hogy a egész folyamat hibák nélkül fusson le, valamint hogy a közeljövőben megszólítsuk az utazó közönséget, és emelni tudjuk a járatok kihasználtságát” - mondta Érsek Árpád, miniszter.

A Kassa és Szepsi közti 31 kilométeres szakasz egy része már villamosított, a fennmaradó 20 kilométeres szakasz vilamosítása pedig 2021-ig zajlana le az Integrált infrastuktúra program keretében.

„Jelenleg hét pár vonat közlekedik itt naponta, ugyanakkor a pályáztatással a járatok sűrűségét is szeretnénk növelni” - mondta el Karolína Ducká, a minisztérium szóvivője.

A minisztérium a nyilvános pályázattal azt szeretné elérni, hogy kisebb és nagyobb társaságok számára is elérhető legyen a szakasz üzemeltetésének lehetősége. A közeljövőben egyébként további vasútvonalak használatát is pályáztatná a minisztérium, mely lehetőséget 2019-ben tennék nyilvánossá.

Kövesse facebook oldalunkat is!