A következő választási ciklusban 21 városi képviselője lesz Rimaszombatnak

hirek.sk | TASR 2018. június 27., 11:05

A rimaszombati  városi képviselő-testületnek öt választókerületből 21 képviselője lesz a soron következő önkormányzati választások után. A testület két fővel gyarapszik.

Radovan Ceglédy vállalkozó is polgármester szeretne lenni Rimaszombatban Fotó: TASR

Az első választókerületből, melyhez az Óváros, Chrenovisko és Felsőpokorágy városrész tartozik, négy képviselőt választanak a testületbe. A második választókerületből, melyhez a Rozsnyói utca, az Akasztóhegy és Szabópuszta városrész tartozik, szintén. Négy képviselőt választ a harmadik választókerület is, ahová a Rima lakótelep és a Kishonti utca tartoznak.

A legtöbb képviselőt, szám szerint hatot a negyedik választókerületből delegálhatják, amely a legnagyobb rimaszombati lakóteleppel, a nyugati lakóteleppel egyezik meg. Három képviselőt választ az ötödik választókerület, ahová a Dúsai úti lakótelep, Rimatamásfalva, valamint Méhes  városrészek tartoznak.
Rimaszombatnak a városi hivatal adatai szerint az egyes városrészekkel együtt jelenleg 22 355 lakosa van. Az érvényes jogszabály értelmében legalább 15 és legfeljebb 25 képviselője lehet a városi testületnek.

Az elmúlt időszakban az önkormányzati képviselők száma más felvidéki településeken is napirendre került. Komáromban a napokban úgy határoztak, hogy nem változik a szám, noha korábban komolyan felvetődött a 25 tagú testület létszámának csökkentése. Gútán ugyancsak marad az eredeti létszám, tehát 17 képviselőt választanak ősszel a városi önkormányzatba.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS