A kormánykoalíció nem állít közös államfőjelöltet - véli a Most-Híd elnöke

hirek.sk | TASR 2018. május 20., 14:31

Bugár Béla (Most-Híd) a közszolgálati televízió vasárnapi vitaműsorában annak a véleményének adott hangot, hogy a kormánykoalícióba tömörült pártok nem állítanak közös elnökjelöltet a 2019-ben tartandó államfőválasztásra.

Bugár Béla
Ugyanakkor megerősítette, hogy pártja már akkor fontolóra vette a jelöltállítást, amikor még nem volt ismert Andrej Kiska jelenlegi köztársasági elnök döntése, hogy nem indul a jövő évi megmérettetésen. A Most-Híd június 9-i közgyűlésén dönt arról ki legyen a párt államfőjelöltje.

Bugár elismerte, hogy van olyan vélemény a pártban, hogy a Most-Híd elnöke is lépjen a ringbe. 28 évnyi tapasztalattal a háta mögött talán lehetne ebből valamit kamatoztatni – tette hozzá. Másrészt az államfőnek kompromisszumokat is kell kötnie, ezek vihetik előre az országot.

Elmondta, eddig sikertelenül győzködte a politikában nagy tapasztalatokkal rendelkező egyik kollégáját, nevét azonban nem árulta el. Kiska döntésével kapcsolatban megjegyezte, ha családi okok miatt nem akarta vállalni az államfői tisztséget és ehelyett más területen kíván hasznos lenni, akkor ugyanúgy kevés ideje marad majd a családjára, kivált ha egy politikai pártot szeretne létrehozni.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS