A kormány szerint 2712 új munkahely létesült a Tőketerebesi járásban

hirek.sk | TASR 2019. május 16., 09:58

A regisztrált munkanélküliségi ráta a járásban 12,73%-ra csökkent. A kormány szerint sikerült túlteljesíteni a 2020 végéig érvényes cselekvési terv célkitűzéseit.

Fotó: TASR

Erről Richard Raši (Smer-SD), a beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes tájékoztatott a kormány szerdai kihelyezett ülését követően.

A regisztrált munkanélküliségi ráta a járásban 2016 augusztus végén elérte a 17,06%-ot. A cselekvési tervben szereplő célkitűzés, melyet 2020-ig kellett volna teljesíteni, 13,99% volt. „A mai nappal, több mint másfél évvel a cselekvési terv lezárulása előtt, ezt a célt teljesítettük” – állapította meg Raši.

A Tőketerebesi járás részére kidolgozott fejlesztési akcióterv 2020 végéig 1540 új munkahely létesítésével számolt.

„Ezt a feltételt is sikerült teljesíteni, és fennáll a lehetősége, hogy új befektetők érkeznek a járásba” – közölte a miniszterelnök-helyettes.

Hozzátette: a járásban kihasználják az európai uniós és a regionális támogatásokat is. Ez utóbbi összege 2020-ig el fogja érni az 5,8 millió eurót.

Branislav Ondruš (Smer-SD), a Munka- Szociális és Családügyi Minisztérium államtitkára szerint

a támogatott új munkahelyek 60 százaléka a magán cégeknél, 40 százalékuk pedig az önkormányzatoknál létesült.

A legtöbben a szolgáltatások, az építőipar, az ipar és az egészségügy területén helyezkedtek el.
Marek Čižmár (független), Tőketerebes polgármestere megerősítette, hogy a beruházások iránt elsősorban a kis és közepes vállalkozók érdeklődnek nagyobb számban. Örömtelinek nevezte a regisztrált munkanélküliségi ráta csökkenését. Hozzátette: fokozatosan elősegítik a tartósan munkanélküliek érvényesülését is a munkaerőpiacon.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS