A kormány Maroš Šefčovičot jelöli az Európai Bizottságba

hirek.sk | TASR 2019. június 19., 13:42

A kormány szerdai ülésén jóváhagyta a határozatot, melynek értelmében Maroš Šefčovič lesz a Szlovák Köztársaság tagjelöltje az Európai Bizottságba a 2019-2024-es időszakra.

Fotó: TASR

Šefčovič 2009 óta képviseli Szlovákiát az Európai Bizottságban. Jelenleg ő az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke.

A szlovák kormány levélben hozza az Európai Bizottság tudomására a javasolt jelölt nevét.

Peter Pellegrini kormányfő a levélben azt írta: Šefčovič eddig szerzett tapasztalatai, professzionalitása, jelleme és erkölcsössége garantálja Szlovákia színvonalas hozzájárulását a bizottság sikeres munkájához. A kormányülés után Pellegrini rámutatott, hogy Šefčovič tapasztalt diplomata és szakember, aki már kétszer is képviselte Szlovákiát az Európai Bizottságban. „A munkáját nagyra értékelik és becsülik” – tette hozzá a miniszterelnök.

Úgy vélem, eddig is az egyik legsikeresebb biztos volt, ezért meggyőződésem, hogy ez a jelölés nem csak Szlovákiának jó, hanem az Európai Bizottságnak is.

„Ha Šefčovičot a meghallgatása után szentesíti az Európai Parlament is, a legtapasztaltabb biztosok közé fog tartozni” – zárta Pellegrini.

0 HOZZÁSZÓLÁS