A kormány elfogadta a legkevésbé fejlett régiókat támogató projekteket

hirek.sk | TASR 2019. március 27., 17:12

A kormány elfogadta azt, a beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettesi iroda által benyújtott anyagot, amely több mint 80 projekttel és tevékenységgel hivatott támogatni a legkevésbé fejlett régiókat a Losonci, Kassa-környéki, Poltári, Rimaszombati, Kisszebeni, Nagykürtösi és Varannói járásban.

Fotó: TASR

Sokféle projektről van szó, például a munkaerő-mobilitás, az iskolaügy, a szociális gazdaság, a földművelésügy és a közszolgáltatások támogatása, a kerékpárutak, a községek megközelíthetősége vagy az egészségügy területén. A projektek között szerepel egy határon átvezető híd építése az Ipolyon, amely Ipolyhídvéget kötné össze a magyarországi Drégelypalánkkal. A projekt húsz munkahely létrehozásához járulna hozzá közvetetten. A teljes költség 63 816 euró.

„A járási projektek, amelyeket részben vagy teljesen a regionális támogatásból fognak fedezni, összesen 3,8 millió euró értékűek. A járások ezekkel a projektekkel szeretnék támogatni a helyi gazdaságot, csökkenteni a regionális különbségeket és a munkanélküliséget" – mondta Richard Raši miniszterelnök-helyettes, aki szerint így több tíz új munkahely jöhet létre.

A tervet a megyei hivatalok dolgozták ki a területileg illetékes bizottsággal, a Szlovák Kormányhivatallal, a beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettesi irodával, a kerületi önkormányzatokkal, az illetékes községekkel és más partnerekkel együttműködve. A megyei hivatalok a kormányhivatal észrevételei alapján 2018 decemberében kijavították és kibővítették a javaslatot.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS