A kanyaró újabb járványszerű eseteit diagnosztizálták a Nagymihályi járásban

hirek.sk | TASR 2018. május 31., 15:26

A Nagymihályi járásban, konkrétan Deregnyő községben a kanyaró további, járványszerű eseteit diagnosztizálták. Erről Ján Mikas tiszti főorvos tájékoztatta a TASR hírügynökséget csütörtökön.

Fotó: Pixabay

Daša Račková, a szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ SR) közlése szerint május 29-én laboratóriumi vizsgálatok igazoltak két újabb kanyarós megbetegedést a járásban, melyek járvány szintű összefüggésben vannak az előző megbetegedésekkel. A betegeket a fertőző osztályon kezelik. Az említett településen május 7. és 13. között összesen 13 kanyarós megbetegedést vettek nyilvántartásba, ebből három esetben Nagy-Britanniából hozták be a vírust, ez terjedt aztán tovább. Eddig öt megbetegedés esetében laboratóriumi vizsgálat is igazolta a kanyarót. A betegek 10 és 19 év közötti személyek.

A nagymihályi székhelyű Regionális Közegészségügyi Hivatal további járvány ellenes intézkedéseket hoz a kanyaró továbbterjedésének megakadályozása érdekében. Elrendelték a betegek elkülönítését, azokat pedig, akik érintkeztek velük, beoltják. Az ÚVZ SR továbbra is figyelemmel kíséri a kanyaróval összefüggésben a szlovákiai és az európai járványügyi helyzetet, az aktuális információkról pedig a nyilvánosságot is tájékoztatja. A kanyaró szlovákiai előfordulásáról értesíti az európai gyorsriasztási rendszert.

Az ÚVZ SR a hét elején tájékoztatott a kanyaró felbukkanásáról az alsó-zempléni régióban.

FRISSÍTVE

A nagymihályi székhelyű Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) további járványellenes intézkedéseket hoz a kanyaró továbbterjedésének megakadályozása érdekében. Elrendelték a betegek elkülönítését, azokat pedig, akik érintkeztek velük, beoltják.

A nagymihályi kórház fertőző osztályán csütörtök reggelig tíz pácienst láttak el. Jana Fedáková, a kórházat fenntartó Svet zdravia társaság munkatársa elmondta: néhányukat már hazaengedték, másokat ma fognak elengedni.

Feltételezzük, hogy a kanyaró jeleit mutató páciensek száma még nőni fog – közölte Fedáková, hozzátéve, hogy az osztályon egyelőre elég hely van.

Pénteken az RÚVZ rendkívüli munkaértekezletet tart a kanyaró járásbeli előfordulásával összefüggésben. Az értekezleten a tiszti főorvos mellett részt vesznek az RÚVZ epidemiológusai, Deregnyő polgármestere, valamint a nagymihályi kórház fertőző osztályának főorvosa is.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS