A hőség miatt tervezett műtéteket halasztanak későbbre

hirek.sk | TASR 2018. augusztus 18., 12:37

Az elmúlt hetek rendkívül meleg időjárása miatt egyre nagyobb gondot jelent Dél-Szlovákiában is a légkondicionáló berendezések működtetése.

A dunaszerdahelyi kórház főbejárata Fotó: Archívum

Különösen érvényes ez a kórházakban, ahol a műtéteket a fertőzések elkerülése érdekében alacsonyabb hőmérsékleteken végzik.

Mivel a rendkívüli melegben egyébként is sokan keresik fel az egészségügyi intézményeket rosszullét miatt, szívpanaszokkal, a személyzet nem győzi a feladatok ellátását és a fekvőbetegek számára sem tudnak megfelelő hőmérsékleteket biztosítani minden kórteremben.

A dunaszerdahelyi kórházban is arra kényszerültek, hogy csak a legsürgősebb műtéteket végezzék el, az augusztusra betervezett kevésbé sürgős beavatkozásokat szeptemberre halasztották. Ahol nincs légkondicionáló berendezés, ott ventilátorokkal igyekeznek enyhíteni a nagy meleget – mondta az Egészség világa elnevezésű intézet vezetője, Bock Szilvia.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a hőség okozta rosszullétek elkerülése érdekében ajánlatos minél kevesebb időt tölteni a szabad ég alatt, és gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről is.
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS