A hivatásos zenészek szövetsége támogatja a kulturális tárca vezetőjét

hirek.sk | TASR 2018. április 16., 10:13

Az ÚNIA, a szlovákiai profi zenészek szakszervezete minden területen támogatja a kulturális tárca új irányítóját, Ľubica Laššákovát. Ez az állásfoglalás az ÚNIA legfelső szervének, az Elnökök Tanácsának ülésén született.

Fotó: TASR

Az ÚNIA szerint a kulturális minisztériummal folytatott sokéves együttműködésnek köszönhetően különösen a profi művészek szociális helyzete terén értek el nagyon jó eredményeket, ezért üdvözli a miniszterasszony szándékát, hogy folytatni kívánja elődje, Marek Maďarič ezirányú tevékenységét.

A zenészek támogatják a tárca vezetőjét abban a szándékában is, hogy javítaná a kultúra terén dolgozók szociális és társadalmi helyzetét.

Az ÚNIA az előadóművészeket és a Szlovákiában működő művészeti intézmények művészeti-műszaki alkalmazottait képviseli. Ez mintegy ezer embert jelent.

Sok száz színész, rendező, filmes, író, de képzőművész is aláírta azt a nyilatkozatot, amelyben Peter Pellegrini kormányfőtől azt követelik, hogy Laššáková helyett olyan személyt jelöljön a tárca élére, akit tisztelni tudnának.

0 HOZZÁSZÓLÁS