A Fülöp-szigeteki férfi halála miatt szigorítják a biztonsági intézkedéseket

hirek.sk | TASR 2018. június 04., 16:05

Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter hétfőn egyeztet a főváros vezetőségével a biztonsági intézkedések szigorításáról Pozsonyban, ami a turistaszezon alatt lenne érvényben. Erről Saková tájékoztatott a parlament Védelmi és Biztonsági Tanácsának az ülése után.

Fotó: TASR

A találkozó összehívásával a Pozsony-Óvárosban nemrég történt támadásra reagálnak, melynek során meghalt egy 36 éves Fülöp-szigeteki férfi. Saková elmondta, hogy a fővárosi biztonsági helyzetről Ivo Nesrovnal polgármester, Milan Lučanský országos rendőrfőkapitány és Faragó Csaba pozsonyi kerületi rendőrfőkapitány is tárgyalnak.

„Épp most indulok a találkozóra, hogy pontosabb és konkrétabb információkkal szolgálhassak arról, hogy milyen intézkedések lesznek érvényben a turistaszezon végéig” – közölte Saková. A történteket a miniszter asszony elítélte, és részvétet nyilvánított a megölt férfi hozzátartozóinak.

Azt mondhatom, hogy az ügyész hibája miatt, amelyet már a Főügyészség is elismert, a rendőrségnek kétszer kellett elfognia a tettest

– rótta fel a miniszter asszony azzal, hogy emiatt csalódott. A minisztérium felvette a kapcsolatot a Főügyészséggel, amelynek Saková szerint olyan intézkedéseket kell elfogadnia, hogy a jövőben hasonló eset ne történhessen.

A Pozsonyi Kerületi Ügyészség ügyésze vasárnap (június 3.) javaslatot adott be a Pozsonyi Járási Bíróságon a 28 éves Juraj H. elfogására. A Dunaszerdahelyről származó férfi szombaton (május 26.) hajnalban megtámadt egy Fülöp-szigeteki férfit, aki két zaklatásnak kitett nőt próbált megvédeni. A rendőrség röviddel az incidens után elfogta a támadót. A járási ügyész nem látott okot az őrizetbe vételre, és a férfit szabadon engedték. A Főügyészség közbenjárása után az ügyet a Pozsonyi Kerületi Ügyészség vette át. Juraj H.-t ismét őrizetbe vették, és gyilkosság ügyében eljárás indult ellene.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS