2019. február 28., 18:40

A családi vállalkozások eredményes kommunikációját segítik

Sajtótájékoztató keretén belül mutatta be Kálmán Roland vásárúti fényképész azt a projektet, amelynek keretén belül családi vállalkozásoknak kívánnak minőségi reklámfotókat készíteni, s további módon is segíteni őket.

Kálmán Roland

Fotóoktatás és termékfotózás a felvidéki magyar családok részére, ebben igyekszik segíteni a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának is köszönhetően a vásárúti Kálmán Roland, aki a felvidék egyik legismertebb esküvőfotósa, de portré- és eseményfotók területén is évek óta dolgozik. 2001-ben sikeresen végezte el a New York Institute of Photography fotóiskolájának távtanfolyamát, 2008-ban pedig a párizsi székhelyű Nemzetközi Fotográfiai Szövetség (AFIAP) titulussal rendelkező fotóművészévé választotta.Alapító tagja a Magyar Fotóművészek Világszövetségének, tagja a Szlovákiai Fotográfusok Szövetségének, valamint a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetségnek. Maga is kapcsolatba került a termékfotókkal, mert felismerte ezek fontosságát, s igyekszik a közösségnek is visszaadni a tudásából.

„Egy jó termék vagy reklámfotó elmeséli mindazt, amit gyakran nehéz szavakba önteni. Felhasználási területük manapság nagyon széles. Szükség lehet rájuk egy honlapon, termékkatalógusban, étlapon vagy bármilyen szolgáltatást kínáló szórólapon is (akár egy község turisztikai kalauzában is, vagy egy tájház facebook oldalán). Egyre növekszik azon családok száma, akik a már nem szükséges termékeiket az apróhirdetési oldalakon, aukciós honlapokon eladják (babaruhák, gyerekkocsi, játékok, kerékpár stb.), vagy nyitnak webáruházat. A termék vagy éppen szolgáltatás kommunikációjának minősége nagy hatással van az árra és így a vállalkozás bevételeit is növelni lehet” – árulta el a sajtótájékoztatón, ahol azt is megtudtuk a 2019. április végén záruló projektnek köszönhetően több mint 20 felvidéki családi vállalkozásnak készít termékfotókat, ezen túl pedig képzések keretén belül azt is megtudhatják, hogyan tudnak odahaza is minőségi fotókat készíteni, amelyekkel termékeiket akár a közösségi oldalakon is népszerűsíthetnek.

„A projekt lehetőséget teremt arra, hogy a felvidéki magyar családok a termékeiket, szolgáltatásaikat lényegesen sikeresebben tudják majd értékesíteni, ezáltal magasabb bevételhez juthatnak, javulhat az életszínvonaluk. A fényképek pedig majd a közösségi oldalakra is felkerülnek, ezáltal pedig a szélesebb nyilvánosság számára is tanácsokat adunk rajtuk keresztül” – nyilatkozta Kálmán.

A pályázati úton elnyert támogatás a projekt megvalósításához szükséges műszaki eszközök beszerzését tette lehetővé.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.