A belügyminiszternek szabad keze van a rendőrfőkapitány kiválasztásánál

hirek.sk | TASR 2018. április 28., 14:38

A Most-Híd parlamenti képviselője, Anton Hrnčiar a szlovák közszolgálati rádió Szombati dialógusok című vitaműsorában kifejtette: Denisa Saková héten kinevezett belügyminiszternek szabad keze van a leendő országos rendőrfőkapitány kiválasztásában.

Anton Hrnčiar

Hozzátette ugyanakkor, hogy módosítani kellene a rendőrfőkapitány kiválasztásának szabályait.

A törvénymódosítások folyamatban vannak, ezeket azonban az ellenzéki Sme rodina a javasolt formában elutasítja. A párt képviselője, Milan Krajniak aggodalmának adott hangot, hogy ily módon elmozdíthatatlanná válnak a rendőrség tisztségviselői. A törvénymódosítás egyetlen pontját tartja csupán előremutatónak, ez pedig a jelölt parlamenti meghallgatására vonatkozik.

Képgalériánk:
Milan Krajniak

Anton Hrnčiar a vitában kifejtette: Sakovát tettei alapján kellene megítélni, és nem aszerint, hogy korábban a belügyminisztériumban dolgozott. Krajniak szerint növelné a miniszterasszony iránti bizalmat, ha nyilvánosságra hozná az összes olyan szerződést, amelyek gyanúsak. Bár Saková nem élvezi a bizalmát, reméli, hogy jól végzi majd a munkáját és megkezdi a rendcsinálást a rendőrségen.

0 HOZZÁSZÓLÁS