A belügyminiszter szerint Matovič azért támad, mert ellene folyik eljárás

hirek.sk | TASR 2018. május 02., 16:53

Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter tájékoztatása szerint a volt férje vásárolt ingatlant Pozsony-Óvárosban. Saková Igor Matovič (OĽaNO) szerdai kijelentéseire reagált, miszerint a belügyminiszter gyanúsan olcsón jutott nem lakás célú helyiségekhez Pozsony központjában.

Saková szerint az ellenzéki politikus célzatos támadást indított a belügyi tárca ellen. A belügyminiszter egyben emlékeztetett, hogy a rendőrség vizsgálja Matovič vállalkozói tevékenységét.

Az ellenzéki képviselő szerdán arról tájékoztatott, hogy Saková és volt férje, Alexander Sako a Komec nevű családi cégükön keresztül 466 055 euróért jutottak hozzá a nem lakás célú helyiségekhez. Az alacsony ár Matovič szerint azzal van összefüggésben, hogy Saková férje a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) trolibuszok vásárlására hirdetett tendere során egy olyan vállalatnak lobbizott, amelynek a tulajdonában van az az üzletkomplexum, ahol a fent említett üzlethelyiségek találhatók.

Képgalériánk:
Fotó: TASR

Saková azt állítja, hogy a cég összesen 588 000 eurót fizetett a helyiségekért. Az adásvételi szerződést 2015-ben kötötték, a vételárat pedig részben banki hitelből, részben a cég ügyvezetője, vagyis Saková volt férje által felvett kölcsönből fedezték.

Saková elismerte, hogy az ingatlant árulja, de nem a Matovič által közölt áron, vagyis 821 000 euróért. Hozzátette: azért adja el a helyiségeket, mert elfoglaltságai miatt nincs ideje törődni azokkal.

A jelenlegi belügyminiszter a válást követően az ingatlan kizárólagos tulajdonosává vált. Elmondása szerint az épület átadása óta a helyiségeket nem tudták bérbe adni, mivel nem volt érdeklődő.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS