2023. február 8., 15:54

Žilinka elmagyarázta, hogyan jutott lakáshoz a lánya

Kikéri magának Maroš Žilinka főügyész, hogy egyesek összefüggésbe hozzák a lánya pozsonyi lakásvásárlását a Jaroslav Haščák ügyében hozott döntésével.

Marad a helyén
Maroš Žilinka
Fotó: TASR

A főügyész közösségi oldalán azt írta: nyilvánvaló kísérletről van szó személye céltudatos lejáratására.

Korábban a Denník N hasábjain jelent meg írás arról, hogy Žilinka lánya vásárolt egy lakást a Pentától, és másnap a legfőbb ügyész felmentette Haščákot a vádemelés alól.

Žilinka az állítja, hogy a "Bory lakópark 2" projektben épülő lakás tulajdonjogának jövőbeni átruházására vonatkozó szerződést még 2019 júliusában írtrák alá a feleségével – vagyis jóval azelőtt, hogy kinevezték volna legfőbb ügyésznek.

Egyébként egy 57,35 négyzetméter alapterületű 2 szobás lakásról van szó pincével és parkolóhellyel Pozsonyban, 153 300 eurós vételárért.

A vételár a nyilvánosan elérhető ajánlat szerinti összeget jelentette, kedvezmények nélkül”

– tette hozzá a főügyész.

Žilinka szerint feleségével együtt 22 995 euró előleget fizettek ki a lakásért még 2019 augusztusában, s miután legfőbb ügyész lett, feleségemmel együtt minden jogot és kötelezettséget átruháztak a felnőtt lányukra. A lánya azt követően lett az ingatlan tulajdonosa, miután a szülei kifizették az ár fennmaradó részét – a 130 305 eurót. A főügyész szerint erre 2021 júliusában került sor.

Az ingatlan megvásárlásához a feleségemmel együtt kizárólag a fizetésünkből származó bevételből és a 3 szobás pöstyéni lakásunk eladásából származó vételárból biztosítottuk a pénzt. Minden kifizetés banki átutalással zajlott”

– mondta Žilinka, aki szerint az ingatlanvásárlás egyetlen döntési tevékenységéhez sem köthető. „Határozottan vissza kell utasítanom azt is, hogy családtagjaimat bármilyen módon belevonják a személyem elleni folyamatos támadásokba” – fűzte még hozzá a főügyész.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.