Zajlik a sok kis játszma? Sulíkék tagadják, hogy titokban kiegyeztek volna a Za ľudí egyik miniszterével!

2021. március 21., 10:04
ma7 | TASR

Szombat este a Pravda napilapban jelent meg egy írás, melynek szerzője azt állítja, Richard Sulík pártja, az SaS megegyezett a Za ľudí igazságügyi miniszterével, Márai Kolíkovával arról, hogy az előrehozott választásokon Kolíková lenne a párt listavezetője.

Fotó: TASR/AP

Az SaS sajtóosztálya által kiadott közlemény szerint a fenti állítás hazugság, ahogy a cikk azon állítása sem igaz, mely szerint a színfalak mögött az SaS megállapodást kötött volna a Progresívne Slovensko párttal, illetve hallgatólagosan kiegyezett volna Pellegriniékkal. 

Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője közölte, fellépnek az ilyen és ehhez hasonló hazugságok ellen, amelyek csak félrevezetik a választópolgárokat. A vonatkozó sajtójogi törvények értelmében helyreigazítást kérnek a laptól - szögezte le. 

Mivel a párt többször is kihangsúlyozta, a miniszterelnöki pozíció továbbra is az OĽANO-t illeti, előrehozott választásokat pedig nem akarnak, így szó sincs arról, hogy esetleg titokban megegyeztek volna Kolíkovával. Šprlák azt is kihangsúlyozta, semmilyen formában nem egyeztetett az SaS sem a PS-szel, sem Pellegriniék pártjával, a Hlas-szal.

A Pravda szombat este megjelent cikkében azt írta, az SaS minisztereinek távozása már biztosra vehető, s a jövő hét elején bejelentik azt is, hogy Mária Kolíková átlép hozzájuk a pártba, cserébe az előrehozott választásokon a párt listájának első helyét kapná.

Kövesse facebook oldalunkat is!