2021. augusztus 18., 16:44

Za ľudí: Azokon az afgánokon fogunk segíteni, akik korábban segítettek nekünk

A koalíció úgy határozott, hogy Szlovákia azokon az afgánokon fog segíteni, akik korábban segítettek nekünk vagy a szövetségeseinknek. Ezt a Za ľudí párt sajtóosztálya közölte a TASR hírügynökséggel szerdán.

Nyomulnak erősen
Fotó: unsplash.com
Illusztráció
Tekintve, hogy Szlovákiából egy kisebb misszió volt jelen Afganisztánban, korlátozott számú emberről van szó. A pontos számot azután fogjuk tudni, hogy befejeződött a művelet

- áll a párt állásfoglalásában.

A Za ľudí szerint

a következő hónapokban nagyon nehéz lesz segíteni az iszlamisták által irányított ország lakosainak, legalábbis addig, amíg ki nem derül, hogyan fogják igazgatni az országot, vagy hogy betartják-e legalább a legalapvetőbb emberi jogokat, például a nők jogát az oktatáshoz.

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő hétfőn (augusztus 16.) bejelentette:

a kabinet tíz afgán állampolgár számára nyújt menedékjogot, olyan személyeknek, akik ez elmúlt években nagyon intenzíven együttműködtek az uniós tagállamokkal.

Szerdán arról tájékoztatott, hogy folyamatban van a szlovák és az afgán állampolgárok Kabulból való biztonságos elszállítása. Hozzátette:

a menekültek esetleges befogadásának kérdését a koalíciós tanács fogja megvitatni.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.