2020. február 18., 19:01

Visszavonták az eperjesi gázrobbanás miatt hirdetett rendkívüli helyzetet

Andrea Turčanová, Eperjes polgármestere kedden visszavonta a Munkácsi (Mukačevská) utcai gázrobbanás miatt december 6-án hirdetett rendkívüli helyzetet.

Vladimír Tomek, a városháza szóvivője úgy tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy az intézkedés visszavonásának oka az, hogy már nincs veszélyben a polgárok élete, egészsége és vagyona, valamint a környezetet veszélyeztető körülmények is megszűntek.      

 Közvetlenül a robbanás után mentési munkák kezdődtek, amelyek mostanra befejeződtek. A város jelenleg a számlákat várja azoktól a cégekről, amelyek részt vettek a munkában. Ezután ellenőriztetjük ezeket a számlákat az Eperjesi Járási Hivatalban" - mondta Tomek.       

Az eperjesi lakótelepen, a Munkácsi utca 7-es számú, 12 emeletes épületében történt gázrobbanásban hét ember meghalt, egy személy eltűnt. A panelházat december 16. és 18. között lebontották.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.