2023. szeptember 19., 17:01
Frissítve: 2023. szep. 20. 13:05

Végre egy jó hír! Olcsóbb áramról szerződött az állam a villamos művekkel

Szerződést kötött az állam a villamos művekkel a háztartások áramellátásáról, megawattóránként 61,20-at fognak fizetni az áramért a háztartások - jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Ódor Lajos miniszterelnök.

elektromos áram
Fotó: unsplash.com

A tájékoztatón jelen volt Peter Dovhun gazdasági miniszter és Branislav Strýček, a Szlovák Villamos Művek vezérigazgatója.

A villamosenergia ára nem változik jelentősen.

„Úgynevezett implementációs szerződést írtunk alá a Szlovák Villamos Művekkel.

Ennek alapján a háztartások jövő évtől változatlan áron vásárolhatnak villamos energiát, ami természetesen jó hír ezekben a nehéz időkben. Elsősorban annak köszönhetően tehetjük ezt meg, mert elegendő villamos energiát állít elő az ország, a mohi erőmű 3-as blokkja 96%-os teljesítménnyel működik. Ennek is köszönhető, hogy ilyen formában tulajdonképpen az összes háztartásnak segítséget tudunk nyújtani”

– részletezte Ódor.

A Szlovák Villamos Művek és a részvényesei még a tavalyi év elején kötöttek megállapodást a kormánnyal arról, hogy a lakosság kedvezményes áron jut villamos energiához. Az erről szóló memorandum most aláírt kiegészítése egészen 2027-ig érvényes.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.