2022. március 25., 11:23

Újabb feszültséggóc a koalícióban

Roman Mikulec sorsáról az őt delegáló kormánypártnak (OĽANO) kell döntenie - mondta az SaS frakcióvezetője, Anna Zemanová.

Már megint
Anna Zemanová
Fotó: TASR

A téma azért került szóba, mert a jelenleg legnépszerűbb kormánypárt meglepőnek nevezte az arról szóló információkat, hogy a belügyminisztérium milyen cégeket bízott meg az ukrán menekültekkel kapcsolatos ügyek intézésével.

A frakcióvezető szerint a tárcának jogában áll a megbízás, de a hétfői (március 28.) koalíciós egyeztetésen Eduard Heger miniszterelnöktől elfogadható magyarázatot várnak a döntés hátteréről. A megbízás ugyanis számos kérdést vet fel, és ha az indoklás nem lesz kielégítő, nem kizárt, hogy az SaS kérni fogja Roman Mikulec leváltását.

Az ellenzéki pártok is a belügyminiszter fejét követelik és rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezték, mivel úgy látják, hogy az OĽANO-hoz közel álló magáncégeket megbízni ilyen feladattal korrupciószagú.

Azt is nehezményezik, hogy a kormány meg akar szabadulni a menekültválsággal kapcsolatos felelősség alól, jóllehet elég ideje lett volna rá, hogy egyeztessen a miniszterekkel és az önkormányzatokkal és koordinálja a tevékenységet.

A rendkívüli ülésre a parlament rendes, 60. ülését befejezve kerülne sor.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.