2023. május 25., 09:22

Újabb felmérés mutatja Fico lehetséges sikerét, de már nem Pellegrini pártja a második

Ha májusban tartották volna a parlamenti választásokat, akkor azokat a Smer-SD párt nyerte volna meg a szavazatok 21,3 százalékának megszerzésével. Őket a PS követi 14,2 százalékkal és a Hlas-SD 14 százalékos eredménnyel. Ez az NMS Market Research ügynökség választási felmeréséből derült ki, amelyről a Sme napilap számolt be.

szlovák parlament ülés
Fotó: TASR

A Republika mozgalom a negyedik helyen végezne a szavazatok 8,7 százalékával. Őket az OĽANO követi 7,3 százalékkal, az SaS pedig a szavazatok 6,2 százalékával. A Sme rodina 5,9 százalékos eredményt könyvelne, és a KDH is 5,5 százalékos szavazatszerzéssel kerülne a parlamentbe.

Az SNS (3,1 százalék), a Demokrati (2,7 százalék) és a Szövetség (2,6 százalék) nem jutna be a törvényhozásba. Őket követi az ĽSNS (1,7 százalék), a Nemzeti Koalíció (1,5 százalék), valamint egy százalékos eredménnyel a Za ľudí.

A Jablko és a Modrí - Európske Slovensko azonosan a szavazatok 0,9 százalékát kapná. Őket a Magyar Fórum (0,7 százalék), a Szlovákiai Kommunista Párt (0,5 százalék), a Socialisti.sk (0,4 százalék) és a Život - Národná strana (0,2 százalék) követi.

Az ügynökség online gyűjtés és telefonos felmérés kombinációjával gyűjtött adatokat egy 1233 válaszadóból álló mintán május 3. és 17. között.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.