2023. szeptember 3., 12:52

Több politikai párt is cselekvésre szólítja fel a kormányt a fokozott migráció miatt

A Hlas-SD után más politikai pártok is felszólítják Ódor Lajos miniszterelnököt, illetve a rendőrséget, hogy cselekedjenek a déli járásokban kialakult migrációs nyomás megoldása érdekében.

illegális bevándorlás migráció migránsok
Képünk illusztráció.
Fotó: PZ FB

Peter Pčolinský, a Sme rodina alelnöke a közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy a szlovák-magyar határon átlépő illegális migránsok számának a növekedése a magyar rendőrség tétlenségének az eredménye.

A Sme rodina alelnöke bírálja Hamran István rendőrfőkapitányt is. Elmondása szerint már jó ideje nem tett semmit az ügy megoldása érdekében.

A Republika és a Modrí-Most-Híd elnöke is rámutatott az egyre nagyobb migrációs hullámra. Milan Uhrík, a Republika párt elnöke azonnali cselekvésre szólítja fel a rendőrfőkapitányt.

A Kékek elnöke, Mikuláš Dzurinda pedig a miniszterelnökhöz fordul, hogy haladéktalanul tájékoztassa a lakosságot a helyzetről, ezáltal megakadályozhatná a téves információk terjedését, és konkrét lépéseket is tehetne. Dzurinda szerint az állampolgároknak joguk van valós tájékoztatást kapni a kialakult helyzetről.

A szlovák belügyminisztérium szeptember 1-jén arról számolt be, hogy a járási hivatal rendkívüli állapotot hirdetett a nagykürtösi járásban az illegális migráció növekedése miatt. A városban tartózkodó migránsok problémájára reagálva rendkívüli válságcsapatot hívtak össze a héten Érsekújvárban is.

 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.