2021. július 16., 19:19

Több millió eurót költ Nyitra megye útfelújításra

Nyitra megye két másodrendű útszakasz felújítását készíti elő 8,9 millió euró értékben. A költségek javát uniós támogatásból akarja fedezni a megye, és már jóváhagyta az önrész kifizetését.

útfelújítás illusztrációs felvétel
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel

Közel 5,5 millió euróba kerül a II/573-as út mintegy 30 kilométeres szakaszának felújítása Vágsellye, Gúta és Komárom között.

A felújítás és az út korszerűsítése során kicserélik a burkolatot és megerősítik az úttestet, kijavítják az útpadkákat, továbbá vízelvezető és közlekedésbiztonsági elemeket építenek az úttestbe, kijavítják a korlátokat és új közlekedési táblákat helyeznek ki

– tájékoztatott a megye.

A II/563-as út 14,5 kilométeres szakaszának felújítása Érsekújvár (Nové Zámky) és Gúta között 3,4 millió euróba kerül, itt is kicserélik a burkolatot, megerősítik az úttestet, kijavítják az útpadkákat, továbbá vízelvezető és közlekedésbiztonsági elemeket építenek az úttestbe, és új táblákat helyeznek ki.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.