2020. október 5., 17:18

Több magyarok lakta településen is új polgármestert választottak

Gabriel Gavallér (KDH) lett a Kassa-vidéki járásbeli Somodi  község polgármestere. Gavallér 324 szavazatot kapott a szombati (október 3.) időközi választáson.

Időközi választás
Fotó: TASR
Illusztráció

Peter Rédvai (független) 191, Július Máťáš (ĽSNS) 152, Ernest Spielmann (Smer-SD) 122 voksot kapott. Az előző polgármester tavaly zavaros pénzügyei miatt mondott le. A Kassa-vidéki Járási Hivatal tájékoztatása szerint a részvételi arány elérte a 48,73 százalékot.

A tőketerebesi járásbeli Ladmóc községében Pásztor Attila (független) 108 szavazattal nyerte meg a választást. A második Szabó Erzsébet lett (MKP) 71 szavazattal. A községi hivatal tájékoztatása szerint a szavazók 68,77 százaléka járult az urnákhoz. Az előző polgármester, Michal Magura (független) tavaly decemberben elhunyt.

Az iglói járásbeli Pálmafalva (Harichovce) polgármestere Lubomír Belej (független) lett.

A nagymihályi járásbeli Bés községben Zsiro Attila (független) nyert, 83 választópolgár adta rá a voksát. Danica Džačková, a járási választási bizottság munkatársa közölte, a részvételi arány 74 százalékos volt. Zsiro mellett két másik jelölt is indult a polgármesteri tisztségért.

Szombaton az ország 48 településén tartottak időközi önkormányzati választást.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.