2021. május 17., 11:29

Több járásban is árvízvédelmi készültség van érvényben a tartós esőzés miatt

A tartós esőzések miatt egyes járásokban megemelte az árvízvédelmi figyelmeztetés szintjét a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

áradás
Képünk, bár illusztráció, szinte napra pontosan két évvel ezelőtt készült.
Fotó: TASR/AP

Jelenleg másodfokú figyelmeztetés van érvényben a Báni, a Privigyei, a Zsarnócai, a Garamszentkereszti, a Besztercebányai, a Breznóbányai, a Zólyomi, a Gyetvai, a Selmecbányai, a Lévai, a Korponai, a Nagykürtösi, a Losonci, a Poltári, a Rimaszombati, a Nagyrőcei és Rozsnyói járásban.

Nyugat-Szlovákia többi járásában, Észak- és Közép-Szlovákiában elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

A tartós esőzés miatt a patakok, folyók vízszintje várhatóan emelkedni fog, előfordulhat, hogy kilépnek a medrükből. Az SHMÚ a tartós esőzés okozta áradásokra is figyelmeztet, ezért elsőfokú figyelmeztetést adott ki a Garam, az Ipoly és a Sajó folyóra. A hidrometeorológiai helyzet alakulását folyamatosan figyelik. A meteorológiai előrejelzés szerint hétfőn tartósan esni fog, különösen Nyugat- és Közép-Szlovákiában. A csapadék mennyisége helyenként elérheti a 25-45 millimétert.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.