2022. március 17., 18:34

Tizenegy év börtönre ítélte a bíróság Marián K. volt rendőrtisztet

Korrupció és kenőpénz elfogadása miatt 11 év börtönbüntetésre ítélte csütörtökön Marián K. volt rendőrnyomozót a besztercebányai Speciális Büntetőbíróság (ŠTS). Az ügyész eredetileg 12 éves büntetés kiszabását kérte a vádlottra.

Fotó: pixabay.com

A vádlott és ügyvédei nem jelentek meg az ítélethirdetésen.

A tárgyalás végén a volt rendőrtiszt arra kérte a bíróságot, mentse fel a vádak alól, mert ártatlannak érzi magát. Bár amíg előzetes letartóztatásban volt, részben beismerte a bűncselekményeket, de a főtárgyaláson már azt állította, kényszer hatása alatt vallott.

Marián K.-t azért ítélték el, mert 25 ezer euró kenőpénzt fogadott el Norbert B. üzletembertől Bernard S., a NAKA pénzügyi főigazgatósága volt vezetőjének közvetítésével, hogy segítsen Peter Žiga volt miniszter egyik rokonának. A másik vád az volt ellene, hogy 200 ezer euró kenőpénzt vett át Ľudovít M.-tól, a Pénzügyőrség bűnügyi hivatalának volt igazgatójától.

A vádlottat a Júdás rendőrségi akció keretében vették őrizetbe más magas rangú rendőrségi tisztségviselőkkel együtt. A Tisztítótűz (Očistec) rendőrségi akcióban is meggyanúsították.

Az ítélet nem jogerős.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.