2023. november 9., 16:45

Terjed a sárgaság, újabb járásban adtak ki figyelmeztetést

Növekszik a hepatitis A vírusával kezeltek száma a Varannói járásban. Szeptember 4. és november 9. közti időszakban összesen 129 ilyen esetet regisztráltak – tájékoztatott a Regionális Egészségügyi Hivatal.

hepatitis A, sárgaság
Fotó: unsplash

A Varannói járásban egyre több ilyen betegséggel küzdő személyt ápolnak. Jelenleg tíz aktív gócpontja van a járványnak. Figyelmeztetést adtak ki Vehéc (Vechec), Hencfalva (Hencovce), Opálhegy (Zámutov), Pósa (Poša), Telekháza (Sedliská), Bányapatak (Banské), Sókút (Soľ), Kővágás (Kamenná Poruba), Varannó (Vranov nad Topľou) és Szacsúr (Sačurov) községekre.

 járvány elterjedőben van továbbá Pósa, Telekháza, Opálhegy, Szacsúr és Kővágás településeken. Vehéc községben, ahol szeptember 4-én az első sárgaságos esetet jelentették, javulóban van a helyzet, legutoljára október 27-én számoltak be megbetegedésről. A betegséggel összefüggésben az Egészségügyi Hivatal számos óvintézkedést rendelt el.

Olyan személyeket, akik fertőzött emberekkel kerültek kapcsolatba orvosi megfigyelés alá helyezik. Ezidáig több mint ezer gyerek kapta meg az oltást”

– jegyezte meg Monika Kurucová regionális higiénikus.

A hivatal felfüggesztette a kulturális események megrendezését Vehéc, Pósa, Opálhegy, Telekháza, Kővágás és Szacsúr községekben. Ezen felül fertőtleníteni fogják az önkormányzati épületeket, az élelmiszerboltokat valamint a buszmegállókat.  

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.