Terítéken a kormányprogram, lehet, hogy ma végre megszavazzák

2020. április 29., 13:22
ma7

A szerdai napon tovább folytatódik a parlamenti üléssorozat a kormányprogram elfogadásáról, de azt nem tudni pontosan, hogy mikor kerül sor a szavazásra, mivel továbbra is sokan szeretnének felszólalni a parlamenti vitában.

szlovák parlament ülés
Fotó: TASR

A kormánytagok közül mindenki megszavazza a kormányprogramot, kivételt képez Janka Cigániková (SaS), aki továbbra is kitart álláspontja mellett és nemmel fog szavazni.

Az SaS-es képviselő azért nem támogatja a kormányprogramot, mert kritizálja Marek Krajčí (OľaNO) egészségügyi miniszternek azt a döntését, hogy kérése ellenére csak egyetlen egészségügyi biztosítóval számol.

Az ellenzéki pártok szintén nem támogatják a kormányprogramot, a Smer-SD és az ĽSNS képviselői kivétel nélkül nemmel szavaznak.

A volt kormányfő, Peter Pellegrini (Smer-SD) azt nyilatkozta, hogy a kormányprogram üres ígéretekből áll, és a kormánynak nem lesz elég pénze ahhoz, hogy ezeket az ígéreteket mind megvalósítsa.

Az ĽSNS elnöke, Marián Kotleba azért bírálja a dokumentumot, mert aggasztó számára, hogy a kormány prioritásként tekint a NATO-ra és az Európai Unióra. Ugyanúgy nem helyesli, hogy a civil szervezetek finanszírozását is megerősítené a Matovič-kabinet.

Kövesse facebook oldalunkat is!