2022. május 23., 16:39

Tárgyalt a koalíció Matovič segélycsomagjáról

A tegnapi (május 22-i) koalíciós tanácskozáson az Szabadság és Szolidaritás (SaS) párt ismertette a partnerekkel azokat a változtatásokat, ahogy módosítani kívánja a pénzügyminiszter, Igor Matovič intézkedéseit. Az SaS parlamenti frakciójának elnöke, Anna Zemanová a TASR hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a pénzügyminisztériumnak újra kell számolnia a gázolaj és a benzin áfacsökkentési javaslatát. 

Heger Matovic
Fotó: TASR

Az inflációellenes segélyek ügyében Zemanová több módosításra is számít.

Nem veszünk részt a vitában, mert nem szavazzuk meg a javaslatot és a módosításokat sem”

– mondta az SaS frakciójának elnöke.

Zemanová nem számít a szlovák parlament mostani ülésének megszakítására a koalíciós tárgyalások miatt és  azzal sem, hogy későbbre halasztanák a médiatörvényeket tárgyalását, illetve az Állami Számvevőszék vezetőjének és a gyermekjogi biztosnak a megválasztását. 

A liberálisok javaslatait a Za ľudí párt is támogatja - jelentette ki Juraj Šeliga, a párt alelnöke a hírügynökségnek. Šeliga szerint az orosz kőolajra kivetett adóról az SaS-nek és a pénzügyminisztériumnak még tárgyalnia kell.

Támogatjuk, hogy az üzemanyagárak 18 centtel csökkenjenek, ez az ár felel meg körülbelül a forgalmi adó nyolc százalékos csökkentésének”

– mondta az alelnök.

Az inflációellenes csomaggal kapcsolatban elmondta, hogy még mindig folynak a tárgyalások a súlyosan fogyatékos gyermekek támogatásáról, valamint az önkormányzati képviselőkkel, hogy lezárják a kompenzációk ügyét és azokat meg is kapják az önkormányzatok.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.