2022. szeptember 29., 16:12

Taraba ebben az esetben szavaz Matovič leváltása mellett

Tomáš Taraba (független) nem vesz részt az Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter leváltásáról szóló szavazáson, ha Richard Sulík, az SaS elnöke 17 óráig nem jelenti be nyilvánosan, hogy pártjának összes képviselője támogatni fogja az előrehozott parlamenti választás kihirdetéséről szóló parlamenti szavazást.

Tomáš Taraba
Fotó: TASR

Taraba a közösségi hálón hozta nyilvánosságra a bejelentését.

Nem fogok Matovič mellett szavazni, sem én, sem képviselőtársaim a Život pártból, mert nem érdemli meg, hogy pénzügyminiszter legyen

– közölte Taraba.

A pártjának még Štefan Kuffa és Filip Kuffa független képviselő a tagja.

Matovič azt állítja,

ha sikerülne őt leváltani a parlamentnek, az SaS ajánlatot kapna, hogy térjen vissza a kormányba.

Taraba erre úgy reagált, az SaS sem érdemli meg, hogy újra kormányozzon.

Tehát nem fogok asszisztálni sem Matovičnak, sem Sulíknak

– írta Taraba.

Szerinte az egyetlen megoldás az előrehozott választás.

Ehhez pedig az SaS szavazatai hiányoznak. Tehát az ajánlatom világos, és ha Sulík nem fogadja el, akkor az is világos, hogy vagy van elég szavazat a leváltáshoz, vagy pedig nem is gondolta komolyan a leváltást

– szögezte le.

Matovič leváltását az SaS kezdeményezte, Miroslav Kollár és Tomáš Valášek független képviselő, valamint a Hlas-SD képviselői is támogatták. A Smer-SD és a Republika párt képviselői bejelentették, hogy Matovič leváltására fognak szavazni.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.